Національний університет харчових технологій

Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв (МАХФВ)

Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І.С.Гулого

Викладацький склад кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

Гавва Олександр Миколайович

професор, доктор технічних наук, Академік Академії інженерних наук України, відмінник освіти України,

Гавва Олександр Миколайович

завідувач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

Освіта

Національний університет харчових технологій

Спеціальність

Машини і апарати харчових виробництв

Викладає дисципліни

  • Пакувальне обладнання;
  • Основи РіК технологічних машин;
  • Методи дослідження технологічних систем і обробки їх результатів.

Напрямки наукової діяльності

створення новітніх пакувальних систем для харчових продуктів, оптимізація структури пакувального обладнання та удосконалення виробничої логістики харчових, фармацевтичних та мікробіологічних виробництв.

Публікації:

понад 700 науково-методичних праць, серед яких підручник, 4 навчальних посібника, 4 монографії, більше 130 патентів та авторських свідоцтв.

Контакти

тел.+38(044) 287-96-15

 

Теличкун Володимир Іванович,

профессор, кандидат технічних наук

Відмінник освіти України

Теличкун Володимир Іванович

Освіта

Національний університет харчових технологій

Спеціальність:

Технологія хлібопекарських, кондитерських та макаронних виробництв

Викладає дисципліни

  • Технологічне обладнання харчових виробництв;
  • Промислові печі;
  • Експлуатація технологічного обладнання;
  • Технологічне обладнання галузі (хлібопекарського виробництва);
  • Технологічні комплекси харчових виробництв.

Напрямки наукової діяльності

підвищення ефективності роботи і вдосконалення конструкції обладнання хлібопекарського і макаронного виробництв, дослідження і розроблення оптимальних режимів випікання хлібобулочних виробів і вдосконалення конструкцій хлібопекарських печей, вивчення процесів формування екструзією дріжджового тіста.

Публікації:

понад 300 науково-методичних праць, серед яких 2 підручники та біля 30 авторських свідоцтв та патентів.

Контакти

тел.+38(044)287-97-69

 

Губеня Олексій Олександрович

доцент, кандидат технічних наук

Губеня Олексій Олександрович

Освіта

Національний університет харчових технологій

Спеціальність:

Обладнання переробних і харчових виробництв

Викладає дисципліни

  • Процеси та обладнання харчових виробництв;
  • Технологічне обладнання мікробіологічних виробництв;
  • Технологічне обладнання фармацевтичних та мікробіологічних виробництв;

Напрямки наукової діяльності

удосконалення процесів та обладнання хлібопекарської промисловості та фармацевтичних виробництв; удосконалення процесу різання харчових продуктів.

Публікації:

понад 120 науково-методичних праць, серед яких 7 патентів.

Контакти

тел.+38(044) 287-97-69

 

Бабанов Ігор Геннадійович

доцент, кандидат технічних наук.

Бабанов Ігор Геннадійович

Освіта

Національний університет харчових технологій

Спеціальність:

Машини і апарати харчових виробництв

Викладає дисципліни

  • Монтаж, ремонт та експлуатація обладнання;
  • Промисловий інжиніринг;
  • Машини автомати, потокові лiнiї та робототехнiчнi комплекси;
  • Експлуатація технологічного обладнання.

Напрямки наукової діяльності

розроблення високопродуктивного обладнання для теплового оброблення ковбасних виробництв.

Публікації:

понад 90 науково-методичних праць, серед яких 6 патентів, 1 підручник.

Контакти

тел.+38(044) 287-94-97

 

Житнецький Ігор Володимирович

доцент, кандидат технічних наук.

Житнецький Ігор Володимирович

Освіта

Національний університет харчових технологій

Спеціальність:

Машини і апарати харчових виробництв

Викладає дисципліни

  • Промисловиий інжиніринг;
  • Обладнання хімічних виробництв;
  • Обладнання для підготовки води.

Напрямки наукової діяльності

дослідження процесу мембранного концентрування ефіроолійних систем.

Публікації:

понад 80 науково-методичних праць, серед яких 2 патенти.

Контакти

тел.+38(044) 287-94-97

 

Ковальов Олександр Володимирович

доцент, кандидат технічних наук.

Ковальов Олександр Володимирович

Освіта

Національний університет харчових технологій

Спеціальність:

Машини і апарати харчових виробництв

Викладає дисципліни

  • Технологічне обладнання галузі;
  • Основи розрахунку і конструювання технологічного обладнання;
  • Конструювання обладнання харчових виробництв;
  • Монтаж, ремонт та експлуатація обладнання.

Напрямки наукової діяльності

підвищення ефективності роботи і вдосконалення технологічного обладнання хлібопекарських виробництв, дослідження і розроблення оптимальних конструкцій обладнання хлібозаводів.

Публікації:

понад 210 науково-методичних праць, серед яких 1 підручник та більше 20 патентів та авторських свідоцтв.

Контакти

тел.+38(044) 287-94-85

 

Литовченко Ігор Миколайович,

доцент, кандидат технічних наук.

Литовченко Ігор Миколайович

Освіта

Національний університет харчових технологій

Спеціальність:

Машини і апарати харчових виробництв

Викладає дисципліни

  • Комп’ютерні технології в наукових дослідженнях;
  • Кондиціювання повітря і вентиляція;
  • Комп’ютерні технології проектування;
  • Сучасне обладнання та проектування харчових та косметичних виробництв;
  • Методи та засоби комп`ютерних інформаційних технологій;
  • Основи проектування хімічних виробництв з елементами САПР.

Напрямки наукової діяльності

комп’ютерні технології в науковій та навчальній роботі; удосконалення технологічного обладнання хлібопекарської галузі.

Публікації:

понад 170 науково-методичних праць, серед яких 3 підручники та 1 монографія, більше 20 патентів та авторських свідоцтв

Контакти

тел.+38(044) 287-94-70

 

Теличкун Юлія Станіславівна

доцент, кандидат технічних наук

Теличкун Юлія Станіславівна

Освіта

Національний університет харчових технологій

Спеціальність:

Технологія хлібопекарських, кондитерських та макаронних виробництв

Викладає дисципліни

  • Машини-автомати, потокові лінії та робототехнічні комплекси;
  • Промисловий інжиніринг;
  • Напрями підвищення ефективності роботи технологічного обладнання.

Напрямки наукової діяльності

вивчення процесів замішування хлібного тіста, формування екструдуванням вибродженого тіста, створення нового обладнання, дослідження тепломасообмінних процесів при випіканні хліба.

Публікації:

понад 120 науково-методичних праць, серед яких понад 20 патентів.

Контакти

тел.+38(044) 287-97-69

 

Чепелюк Олена Олександрівна

доцент, кандидат технічних наук.

Чепелюк Олена Олександрівна

Освіта

Національний університет харчових технологій

Спеціальність:

Обладнання переробних і харчових виробництв

Викладає дисципліни

  • Моделювання технологічних систем;
  • Виробнича логістика;

  • Гігієнічні вимоги до проектування обладнання;

  • Моделювання процесів фармацевтичних та біотехнологічних виробництв;
  • Комп’ютерні технології проектування;
  • Основи САПР.

Напрямки наукової діяльності

моделювання процесів харчових виробництв; використання комп’ютерних технологій при проектуванні обладнання для хлібопекарської промисловості.

Публікації:

понад 100 науково-методичних праць, серед яких 11 патентів, 1 підручник

Контакти

тел.+38(044) 287-94-85

 

Чепелюк Олександр Миколайович

доцент, кандидат технічних наук

Чепелюк Олександр Миколайович

Освіта

Національний університет харчових технологій

Спеціальність:

Обладнання переробних і харчових виробництв

Викладає дисципліни

  • Технологічне обладнання харчових виробництв;
  • Технологічне обладнання галузі;
  • Експлуатація технологічного обладнання;
  • Технологічні комплекси харчових виробництв.
  • Промисловий інжиніринг;
  • Видавничо-поліграфічні матеріали.

     Напрямки наукової діяльності

удосконалення апаратурного оформлення міні-пивзаводів; обладнання для м’ясопереробної промисловості.

Публікації:

понад 70 науково-методичних праць, серед яких 5 патентів, 1 підручник.

Контакти

тел.+38(044) 287-94-85

 

Удодов Сергій Олександрович,

доцент, кандидат технічних наук

Удодов Сергій Олександрович

Освіта

Національний університет харчових технологій

Спеціальність:

Машини і апарати харчових виробництв

Викладає дисципліни

  • Технологічне обладнання галузі
  • Технологічне обладнання харчових виробництв;
  • Промисловий інжиніринг;
  • Монтаж, ремонт та експлуатація обладнання.

Напрямки наукової діяльності

підвищення ефективності роботи і удосконалення технологічного обладнання бродильних виробництв, дослідження і розроблення оптимальних режимів та конструкцій обладнання міні-пивоварного виробництва.

Публікації:

понад 190 науково-методичних праць, серед яких 39 патентів та авторських свідоцтв

Контакти

тел.+38(044) 287-94-85

 

Беседа Сергій Дмитрович

старший викладач.

Відмінник освіти України

Беседа Сергій Дмитрович

Освіта

Національний університет харчових технологій

Спеціальність:

Машини і апарати харчових виробництв

Викладає дисципліни

  • Сучасні методи проектування обладнання галузі;
  • Промисловий інжиніринг;
  • Сучасні методи проектування харчових виробництв:
  • Системи автоматизованого проектування.

Напрямки наукової діяльності

підвищення ефективності роботи та розроблення високоефективного транспортного обладнання для м’ясопереробних підприємств.

Публікації:

понад 80 науково-методичних праць, серед яких 2 патенти, 1 підручник.

Контакти

тел.+38(044) 287-94-85

 

Десик Микола Григорович

доцент, кандидат технічних наук

Десик Микола Григорович

Освіта

Національний університет харчових технологій

Спеціальність:

Обладнання переробних і харчових виробництв

Викладає дисципліни

  • Основи проектування хімічних виробництв з основами САПР;
  • Сертифікація обладнання та продукції;
  • Промисловий інжиніринг;
  • Технологічні комплекси харчових виробництв;
  • Основи САПР.

Напрямки наукової діяльності

дослідження та удосконалення тепломасообмінних процесів при випіканні і сушінні хлібобулочних виробів; вивчення процесів формування екструзією дріжджового тіста.

Публікації:

понад 75 науково-методичнихпраць, серед яких 7 патентів.

Контакти

тел.+38(044) 287-97-69

 

Доломакін Юрій Юрійович

старший викладач.

Доломакін Юрій Юрійович

Освіта

Національний університет харчових технологій

Спеціальність:

Обладнання переробних і харчових виробництв

Викладає дисципліни

  • Основи САПР;
  • Технологiчне обладнання біотехнологічних виробництв;
  • Сучасне обладнання та проектування харчових та косметичних виробництв;

  •  

    Обладнання хімічних виробництв.

Напрямки наукової діяльності

інтенсифікація процесу перемішування тіста в тістомісильних машинах періодичної дії.

Публікації:

понад 70 науково-методичних робіт, серед яких 3 патенти.

Контакти

тел.+38(044) 287-94-85

 

Марцинкевич Леся Валентинівна

асистент.

Марцинкевич Леся Валентинівна

Освіта

Національний університет харчових технологій

Спеціальність:

Обладнання фармацевтичної і мікробіологічної промисловості

Викладає дисципліни

  • Експлуатація технологічного обладнання;
  • Технологічне обладнання фармацевтичних виробництв;
  • Технологічне обладнання мікробіологічних виробництв;
  • Технологічне обладнання галузі;
  • Технологічні комплекси харчових виробництв;
  • Промисловий інжиніринг;
  • Видавничо-поліграфічні матеріали;
  • Монтаж, ремонт і експлуатація обладнання;
  • Процеси та обладнання харчових виробництв;

  • Технологічне обладнання харчових виробництв.

Напрямки наукової діяльності

дослідження та удосконалення технологічних процесів та обладнання пивоварного виробництва.

Публікації:

понад 100 науково-методичних праць, серед яких 25 патентів.

Контакти

тел.+38(044) 287-94-97

 

Бабанова Олена Ігорівна

асистент.

Бабанова Олена Ігорівна

Освіта

Національний університет харчових технологій

Спеціальність:

Обладнання переробних і харчових виробництв

Викладає дисципліни

  • Промисловий інжиніринг;
  • Машини автомати, потокові лiнiї та робототехнiчнi комплекси;
  • Кондиціювання повітря і вентиляція;
  • Основи САПР;
  • Експлуатація технологічного обладнання галузі.

Напрямки наукової діяльності

дослідження впливу конструктивних структур на процес зберігання і якість харчової продукції.

Публікації:

понад 50 науково-методичних праць, серед яких 3 патенти, 1 підручник.

Контакти

тел.+38(044) 287-94-85