Молоді науковці та студенти із шести українських університетів представили свої розробки на Науковій конференції «Новітні технології пакування», яка проходила 4 червня у рамках Міжнародного форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP.
До речі, цього року конференція є 20-ю, Ювілейною. Її організаторами є клуб пакувальників, Київський контрактовий ярмарок, наш Університет і Міністерство освіти і науки України, а партнерами цього року були компанії DOW і Coca-Cola Beverages Ukraine.
Учасників і гостей Конференції привітали директор інженерно-технічного інституту нашого Університету Сергій Блаженко, ознайомивши присутніх із історією підготовки фахівців з пакувальної індустрії та окресливши перспективи цієї спеціальності.
З вітальним словом до учасників звернулася президент клубу пакувальників Вероніка Халайджі, розповівши про підтримку спеціальних галузевих проектів в Україні, вирішення задач бізнес-напрямку, пов’язаних з сучасними пакувальними стратегіями, забезпечення підприємств і фахівців у галузі пакувальної індустрії інформацією про інноваційні пакувальні продукти та технології.
До дискусії приєдналися провідні українські вчені та виробничники, а також творча молодь – аспіранти та магістранти із Універсиету «Штефан чел Маре» (м. Сучава, Румунія), і проректор Білоруського аграрного технічного університету (м. Мінськ).
Професійні модератори – професор Олександр Гавва, доценти Людмила Кривопляс-Володіна і Віталій Рачок забезпечили комфортну роботу Конференцію, насичену і плідну дискусію.
Серед цікавих представлених розробок творчої української молоді доцільно виділити такі:
− Шляхи розповсюдження екосвідомості. Екоупаковка (Ганна Аксьонова, Київський національний університет);
− Позиціонування робочих органів функціональних модулів із пневматичним сервоприводом у пакетоформувальних машинах (Владислав Якимчук, Національний університет харчових технологій);
− Упаковка як об’єкт артдизайну (Марграрита Кичата, Харківська державна академія дизайну і мистецтв);
− Проєктування упаковки у форматі limited edition (Оксана Сірко, Харківська державна академія дизайну і мистецтв);
− Оцінка прогину картонних заготовок у пристрої їх фіксування за бокові поля (Богдан Іваськів, Українська академія друкарства);
− Форми рівноваги мембран вакуумних кришок енергетичним методом теорії пластин і оболонок (Кирилл Семененко, Одеська національна академія харчових технологій)
− Етнокультурні традиції у дизайні упаковки (Вікторія Маслак, Харківська державна академія дизайну і мистецтв)
− Структурний синтез вагових дозувальних пристроїв для в’язко-пластичних харчових продуктів (Борис Михайлик, Національний університет харчових технологій).
Організаційний комітет дякує шановним доповідачам та їх науковим керівникам за змістовні доповіді та актуальні для сьогодення дослідження. Бажаємо учасникам успішної реалізації їхніх наукових проектів.
До нових зустрічей!