Доцент Сергій Удодов на зустрічі зі студентами і викладачами Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права поділився досвідом наукового розроблення і впровадження міні-броварень, пивзаводів та солодівень у практику малого та середнього бізнесу.

У своїй презентації Сергій Удодов згадав свій перший виробничий досвід – наукову діяльність на Бердичівському солодовому заводі, розповів про внесок вченихі випускників Національного університету харчових технологій у розробку сучасного інноваційного обладнання для виробництва солоду і пива, як на потужних підприємствах галузі, так і мініброварнях, пивоварнях і пивзаводах для малого та середнього бізнесу.

Учасники зустрічі ознайомилися із цікавими реальними впровадженнями наших викладачів-вчених у різних регіонах України – броварні та солодівні у с.м.т Пирново, Вишгородського р-ну, м. Чернівцях, м. Києві, м. Запоріжжі, м. Рівному та інших містах і містечках України.

Цікавим був також досвід і розробки технологічного обладнання для біотехнологічних виробництв, які використовують полісолода для виготовлення біологічно активних добавок, лікарських засобів та харчової продукції профілактичного та оздоровчого призначення.

Доповідач нагадав студентам, що згадані підприємства вже мають наших випускників, що працюють на різноманітних посадах так чекають нових фахівців, які здатні проектувати сучасні виробництва і обладнання, керувати складними виробничим процесами та забезпечити надійну безаварійну експлуатацію технологічних ліній та обладнання. І саме таких фахівців з інжинірингу харчових та фармацевтичних виробництв з успіхом готує Національний університет харчових технології.