Могилівський університет продовольства (Білорусь), як і наш Університет, один з небагатьох у Європі,

де навчаються майбутні фахівці для більшості галузей харчової промисловості, і де сформовані потужні наукові школи з більшості напрямів харчової науки.

Кафедра машин і апаратів харчових виробництв цього Університету – один із наших перших іноземних партнерів. Наше знайомство відбулося у 2007 році, і з того часу ми летимо на одній орбіті, інтенсивно обмінюючись науковими здобутками. Завдяки конференціям та іншим заходам білоруських колег ми розширили географію наших іноземних контактів.

За ці роки десятки наших студентів, молодих науковців і відомих вчених відвідали Могилів і брали участь у заходах партнерів. На жаль, білоруські колеги рідше відвідують наші заходи, але їх підтримка – безцінна!

І, в черговий раз, у колег відбувся авторитетний науковий захід – 12-а Міжнародна наукова конференція студентів і аспірантів “Техніка і технологія харчових виробництв.”

Що цікавого було на секції машин і апартів, які університети представлені, і якими науковими результатами поділилася наша творча молодь – можна дізнатися із програми конференції (секція 7): http://bgut.by/…/SCIENCE/programma_konferentsii_2021.pdf

Радимо також звернути увагу на секції технології молока (4) і фізико-хімічних аспектів харчових виробництв (5). Україна була достойно представлена, але ще більш приємна увага колег до нас. Це видно одразу, коли починаєш вивчати програму секцій. Ми це розуміємо і цінимо.

Висловлюємо колегам шану і подяку, дякуємо вченим, що залучають молодь до досліджень, бажаємо друзям ще більших творчих здобутків і швидкого здійснення найзаповітніших мрій!

А нашим молодим науковцям і студентам нагадуємо – світ відкритий, наука не має кордонів. Приєднуйтеся до наукових команд, шукайте наукових керівників, які розкриють ваші здібності. І гідно представляйте світу наш Університет і Україну.