Десята, Ювілейна Міжнародна науково-практична конференція «Тренди LEAN – виробництва та пакування харчових продуктів» знову зібрала друзів – провідних вчених, фахівців, представників бізнесу, студентів та всіх, хто цікавиться розвитком харчової науки, техніки та технології.

Традиційно, конференція відбувається у Міжнародному виставкому центрі в рамках виставок обладнання і технології для харчової промисловості та упаковки (Inprodmash & Upakovka виставки технологій для харчової промисловості).

Понад 50 учасників із провідних українських університетів та наукових установ, а також університетів Білорусі, Азербайджану, Аргентини, Болгарії, Грузії та Німеччини виявили бажання взяти участь у конференції, надіславши презентації та тези доповідей.

Учасників і гостей привітали представники організаторів Конференції: проректор з наукової роботи нашого Університету Сергій Токарчук і заступник директора науково-дослідного інституту продовольчих ресурсів Любомир Хомічак.

Пленарне засідання продовжилося презентаціями на теми, які є нині актуальними для світової наукової спільноти і бізнесу, а найбільший інтерес у аудиторії викликали такі доповіді.

  • Професор Інституту продовольчих ресурсів Любомир Хомічак зацікавив аудиторію питаннями грамотності споживачів відносно вибору харчових продуктів для здорового харчування, розвіяв міфи про корисність або шкідливість деяких продуктів та презентував розробки Інститут продовольчих ресурсів НААН України.
  • Євгеній Ковнір, керівник офісу з управління операційною ефективністю провідного українського агрохолдінгу, представив шляхи зниження виробничих витрат та поліпшення виробничої ефективності на підприємствах харчової промисловості.
  • Про інновації у виробництві екологічних пакувальних матеріалів, і, зокрема, використання полівінілового спирту у процесі виготовлення упаковки, розповіла доцент нашого Університету Оксана Шульга.
  • Представник адміністрації Інституту продовольчих ресурсів, к.т.н. Сергій Вербицький презентував цікаві та смачні розробки м’ясних продуктів, і шляхи оптимізації їх складу.
  • Про використання методів оброблення рідинних систем дискретно-імпульсним введенням енергії у харчовій, хімічній та фармацевтичній промисловості розповіла професор Інституту технічної теплофізики Ірина Дубовкіна.
  • Професор нашого Університету Микола Якимчук презентував своє бачення перспектив розвитку методів діагностики мехатронних систем пакування.

Не менш актуальним були доповіді творчої молоді нашого Університету.

  • Аспірант Олександр Козак представив розробки та ряд закономірностей вакуумного охолодження хліба.
  • Про удосконалення процесу надтонкого подрібнення компонентів косметичних і фармацевтичних засобів розповіла аспірант Катерина Грінінг.
  • Аспірант Борис Михайлик навів ряд розробок із удосконалення процесу вагового дозування і пакування в’язко-пластичних харчових продуктів.

Робота Конференції не обмежується пленарним засіданням, і продовжиться у онлайн-форматі у наступні декілька тижнів. Свої наукові розробки представлять як наші, так і провідні вчені світу.

Про всі заходи Конференції можна дізнатися на сайті http://sw.nuft.edu.ua/res та веб ресурсах нашого Університету.

За результатами Конференції незабаром буде видано збірник тез доповідей, а у кінці року – збірник англомовних статей (звернемо увагу – кожна стаття отримає ідентифікатор DOI, а збірник з часом планується включити до науко метричних баз).

Дякуємо шановним доповідачам за цікаві та насичені доповіді, а всім учасникам – за підтримку і активну дискусію.